Támogatás

Az ADDI Kft. profilbővítéséhez szükséges technológiai- és infrastrukturális fejlesztése

Az ADDI Kereskedelmi és Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság által meghirdetett „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” tárgyú felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be, melyet a Támogató döntésének értelmében 188.942.600 Ft összegű feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesített.

Projekt alapadatok:

 • A kedvezményezett neve: ADDI Kft.
 • A projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03748
 • A fejlesztés tárgya, célja:
  A kedvezményezett a pályázat keretében egy új, korszerű és modern, magas minőségű, hosszú távon megbízható működtetésű TruLaser 3030 (L20) típusú lézervágó gépet tervez beszerezni, ezen kívül egy 360,91 m² alapterületű új üzemcsarnokot tervez építeni.
 • A szerződött támogatás összege: 188.942.600 Ft
 • A projekt teljes költségvetése: 269.918.000 Ft
 • A támogatás intenzitása: 70%
 • A projektmegvalósítás időszaka: 2021.11.01 – 2023.10.31.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

Vállalkozásunk jelenlegi termelőgépeinek egy részét ütemezetten modern, gyorsabb és hatékonyabb működésű, precíziós felhasználásra alkalmas fémmegmunkáló gépekre kívánjuk cserélni. A projekt keretében beszerzésre kerül egy korszerű és modern, magas minőségű, hosszú távon megbízható működésű TruLaser 3030 (L20) típusú lézervágó gép, mely munkája során olyan vágási minőséget biztosít, melynél nincs szükség utómegmunkálásra, illetve a maradéklemezek maximális kihasználását is lehetővé teszi, minimálisra szorítva a hulladék mennyiségét, csökkentve a gyártási költségeket, rövidítve a vállalási határidőket. Használatával gyorsabbá és pontosabbá válnak az egyes munkafolyamatok. Ennek eredményeképpen jelentősen megnöveli a gyártási folyamatok hatékonyságát és minőségét.

A jelenlegi gyárban sajnos nincs hely az új gép fogadására, mivel mind a gyártás, mind az anyagmozgatás során nagy a helyigény, az épület minden szintje 100%-ban ki van használva, ezért szükséges az épület bővítése. A szabad udvari területet beépítve, zöldmezős beruházás keretében a meglévő épülethez illesztve 360,91 m2 alapterületű, 1 szintes acélszerkezetes, szendvicspanel oldalfalú üzemcsarnok épül. Kiszolgáló helyiségek a meglévő épületben biztosítottak. A beruházás része a komplett épületgépészet is. A gyárépület hűtés-fűtési rendszeréhez 1 db 16kW-os levegő-víz hőszivattyú kerül telepítésre monitoring rendszerrel és megvalósul a primer és szekunder oldal kialakítása és beüzemelése.

A projekt keretében 2 fő munkavállaló alap office használó informatikai képzését valósítjuk meg.


Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram

Az Addi Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretein belül meghirdetett GINOP-8.3.5-18/B azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogramban vesz részt, melynek köszönhetően 149.000.000 Ft visszatérítendő európai uniós támogatásban részesül.

Projekt alapadatok:

 • A kedvezményezett neve: ADDI Kereskedelmi és Gyártó Kft.
 • A fejlesztés tárgya, célja: Működési költségek finanszírozása
 • Visszatérítendő hitel összege: 149.000.000 Ft
 • Projekt azonosítószáma: GINOP-8.3.5-18/B

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A Hitelprogram célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása. A pályázati költségvetés a munkaerőköltség finanszírozásra kerül felhasználásra.


Az ADDI Kft. pécsi székhely épületének komplex energetikai rekonstrukciója

Az Addi Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretein belül meghirdetett GINOP-4.1.4-19 kódszámú, „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” tárgyú felhívásra benyújtott pályázatát a Pénzügyminisztérium, mint Támogató 45.818.697 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Projekt alapadatok:

 • Kedvezményezett neve: ADDI Kft.
 • Projekt címe: Az ADDI Kft. pécsi székhely épületének komplex energetikai rekonstrukciója
 • Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-02364
 • Szerződött támogatás összege: 45.818.697 Ft
 • Támogatás mértéke: 55,00 %
 • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.06.30.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Az ADDI Kft. az elnyert vissza nem térítendő európai uniós támogatást- a szükséges saját forrással kiegészítve a hőtechnikai és energetikai szempontból korszerűtlen székhely épületének energetikai fejlesztésére fordította. A projekt keretében megvalósult az épület fűtött és fűtetlen teret elválasztó épülethatároló szerkezetek homlokzati és lapostető hőszigetelése. A homlokzat 15 cm vastagságú EPS hőszigetelést, míg a lapostető 20 cm vastagságú ESP hőszigetelést kapott. Megvalósult a nyílászáró szerkezetek energia-megtakarítást eredményező cseréje, az épület világítási rendszerének korszerűsítése, továbbá 59,8 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre hálózati villamosenergia-termelés céljából. A beruházás eredményeképpen számottevően javulnak a munkakörülmények, egyúttal a cég jelentősen csökkenteni tudja jelenlegi energiaköltségeit, mely hozzájárul a hatékony működéshez. A komplex energetikai fejlesztés révén csökken az épület jelenlegi magas fosszilis energiafelhasználása: az épület a fejlesztés előtti FF energetikai minőség szerinti besorolásból BB besorolásba kerül.